חזרה
רפלקסולוגיה בהריון

רפלקסולוגיה להריוניות מורה נבוכים – על טיפולי רפלקסולוגיה לנשים בהריון

טיפולי רפלקסולוגיה במהלך הריון – מה אסור? מה מותר? מתי אפשר לקבל טיפול?

אלו מקצת מהשאלות שנתקלתי בהן לא מעט לאורך השנים, מצד כאלה שאמרו קראתי בספר, שמעתי, סיפרו לי, חברה אמרה וכו’ ולכן אנסה להסביר מעט את המושגים ואת משמעותו של טיפול רפלקסולוגי בהריון.

רפלקסולוגיה היא שיטת טיפול הוליסטית שמבוססת על ההנחה שבריאות מקורה בתנועה. כלומר, כל עוד יש תנועה וזרימה בגוף-פיזית, רגשית, מנטלית – יש בריאות. כשנוצרת חסימה, כיווץ או עצירה, כתוצאה מכאב, ממתח, מפחד, ממצוקה, ממחשבות מטרידות וכו’ – התנועה נעצרת ומתחיל להיווצר חולי.

למעשה כל שיטות הטיפול ההוליסטיות, מטרתן היא בעיקר להניע – את זרימת דם, לימפה, חמצן, חומרים משככי כאבים וכן, גם את הרגשות והמחשבות.

רפלקסולוגיה היא שיטת טיפול במגע שמתמקדת בכפות הרגלים שמשקפות את איברי הגוף ותפקודם. הטיפול שנעשה באמצעות עיסוי ולחיצות בנקודות שונות מטרתו, כאמור, ליצור הנעה ולעודד את תהליכי ההחלמה שקיימים בגוף. מעבר לכך, עצם המפגש הטיפולי, ההקשבה, המגע, התמיכה, הנוכחות המכילה מהווים גם הם חלק לא מבוטל מתהליך הטיפול.

הריון, ובמיוחד תחילתו, הוא תקופה של שינויים וזעזועים בכל רמות הקיום של האישה:

  • ברמה הפיזית הגוף עובר שינויים קיצוניים שיהפכו אותו לבית גידול נוח ובטוח עבור העובר.
  • ברמה הרגשית קיימת הצפה של רגשות כמו שמחה, פחד, דאגה, כעס על הגוף שמשתנה, אפילו תחושות קשות של איבוד שליטה.
  •  ברמה המנטלית מחשבות על השינויים שיבואו, כמו שינויים בתחומי הזוגיות, האמהות.

בעצם, הקרקע המוכרת מחליפה את מקומה בספינה מטלטלת על גלי השינויים. לא סתם תחילת הריון מאופיינת בבחילות ובהקאות ממש כמו על ספינה בים. זה לא הזמן המתאים לעוד תנועה והנעה, להפך, הגוף והנפש זקוקים לעוגן של יציבות וביטחון שאפשר להאחז בהם ולא לעוד טלטלות. אין זה אומר שצריך לוותר על הטיפול, נהפוך הוא, זה הזמן בו הכי זקוקים לו. טיפול רפלקסולוגי בזמן הריון הוא זה שצריך להשתנות ולהתאים את עצמו למצב.

טיפול רפלקסולוגי של תחילת הריון כולל: עיסוי וטכניקות מרגיעות וכמה שפחות מניעות, הימנעות ממגע ולחיצות בנקודות ואזורים מסוימים, טיפולים קצרים יותר, ובעיקר הענקת תמיכה ומתן מקום שמאפשר לאישה בהריון לבטא את מה שהיא מרגישה באמת, בלי שיפוט ובלי ביקורת.

ככל שההריון מתבסס ומתקדם והתחושות הראשוניות חולפות, יש הסתגלות למצב החדש. טיפול ברפלקסולוגיה יכול להעניק תמיכה וטיפול לעומסים שההריון יוצר – כאבי גב, בצקות, עצירויות, קשיי נשימה וגם הכנה לקראת לידה: הגמשה של האזורים שמייצגים את האגן ומפרקי הירך, זרימה טובה של דם ולימפה, הרגעה והרפיה, הקשבה לגוף ולעובר וחיזוק הביטחון והאמונה ביכולת ללדת.

בתום 40 שבועות של הריון ועם תחילת הלחצים מהסביבה הקרובה והרחוקה, טיפול ברפלקסולוגיה יכול מחד לעודד את הגוף להתחיל בתהליך הלידה בעזרת לחיצות בנקודות המעודדות ייצור של הורמוני לידה, ומאידך להרגיע, להרפות ולחזק את הביטחון בתהליך הטבעי שמתקשה, גם כך, לתפקד בסביבה מתוחה.

אז נסכם, אם כן, כי רפלקסולוגיה מותרת בהריון, אבל טיפולי רפלקסולוגיה כאלה המותאמים לשלבי ההריון, טיפולים רפלקסולוגיים ע”י מטפלים מיומנים ומנוסים שיודעים מה כן ובעיקר מה לא ניתן לעשות בעזרת רפלקסולוגיה בעת הריון.

בכל מקרה כדאי לזכור כי רפלקסולוגיה איננה רק לחיצות…

הריון קל ולידה טובה.


כתבה: אירית לנדאו, רפלקסולוגית בכירה, תומכת לידה (דולה), מכשירה מטפלים ברפלקסולוגיה ופרחי באך.

אל הדף של אירית באינדקס הריון ולידה של אמא אדמה – אירית לנדאו – רפלקסולוגיה רגשית

קראו כאן עוד על רפלקסולוגיה בכלל ועל רפלקסולוגיה לתינוקות

 

כתבות נוספות

שרי קרוכמל

לפני “אודות”, נתחיל ב”תולדות”… הקשר הראשון שלי עם עולם הרפואה והבריאות החל  בצבא. קורס חובשות, קורס חובשים תעופתיים ושרות כחובשת


מיילדת

מיילדת – מיילדות ברוכות הבאות אל דף מיילדת – מתחם המיילדות באתר אמא אדמה – הריון, לידה והורות. באתר אמא אדמה יש מקום לכולן, יש פינות,


קורס דולות לאחר לידה


    השאר תגובה

    03-3810022

    רחוב הבנים 14, כניסה ב’, הוד השרון





    ©All rights reserved to Ema Adama
    לימודי NLP